Samsung trainingstour Z Flip 4 en Z Fold 4

de uitdaging van onze klant

Begin augustus 2022 launchte Samsung een aantal nieuwe toestellen, waaronder de Z Fold 4, de Z Flip 4 en enkele wearables. Bij het lanceren van nieuwe producten is het essentieel om  winkelverkopers te trainen én te motiveren. Daarom vroeg Samsung ons hen te helpen bij het uitvoeren van hun plannen op het gebied van training. We bezochten de winkelpunten waar Samsung verkocht wordt, meerdere keren en focusten ons tijdens elk bezoek op een ander facet van het toestel of op een andere manier van trainen.

de doelstelling

  • 1.709 winkelpunten bezoeken in een vastgestelde termijn
  • Per bezoek gemiddeld 2 verkopers trainen en enthousiasmeren over de nieuwe producten

de oplossing van onze mensen

Om te beginnen is een team van Field Accountmanagers en promotors getraind door de Master Trainer van Samsung. Vervolgens gingen onze medewerkers met de juiste kennis op zak en in meerdere waves op pad.

In Wave 1 bezochten we de 309 meest belangrijke winkels voor Samsung bezoeken in 6 werkdagen. Tijdens deze bezoeken lag de focus op het creëren van awareness. Daarom brachten we de verkopers op de hoogte van de belangrijkste USP’s van de toestellen en enthousiasmeerden we hen met bijpassende giveaways.

In Wave 2 gingen we langs 666 winkels. Het doel tijdens deze Wave was om de verkopers volledig te trainen over de Z Fold 4 en de Z Flip 4. Om enthousiast te maken konden ze poseren met een levensgrote Z Flip 4.

In Wave 3 bezochten we 446 winkels nogmaals. Hierin trainden we de verkopers met welke technieken ze de nieuwe producten van Samsung het beste kunnen verkopen.

Voor de wearables gingen we eenmalig langs de 240, voor Samsung, belangrijkste winkels. In 12 werkdagen enthousiasmeerden we het verkooppersoneel en gaven we ze een volledige training over de nieuwe modellen.

resultaten die tellen

Mede door verschillende teams in onze organisatie aan te spreken, zijn we erin geslaagd het gestelde target te behalen. En na afloop van het project gaven de getrainde verkopers aan dat ze na de training meer gemotiveerd waren om de nieuwe Samsung toestellen te verkopen. Hierdoor hebben we op store level de verkoop van de nieuwe toestellen positief beïnvloed.

“Quote”

Medewerker, Functie

Heb je een vraag over deze case?

Consent
This field is for validation purposes and should be left unchanged.